Dragehode (Dracocephalum ruyschiana)

Lenge har jeg ønsket å ta en titt i Ekebergskråningen, men av en eller annen grunn har det ikke blitt noe av. Mang en gang har jeg kjørt forbi på Mosseveien og skuet opp og tenkt hvor grønne og struttende plantene ser ut, og hvor kort det sannsynligvis vil vare fordi det er så skrint her.

I år kom jeg meg endelig bort og gleden var stor! Dog var jeg litt tidlig, da mange av plantene ikke sto i blomst. Men for en struttened samling knopper – overalt! Hit skal jeg tilbake innen 2 uker for å nyte blomstermangfoldet!

Den første planten som slo meg var dragehode (Dracocephalum ruyschiana) – jeg klarte ikke helt å artsbestemme den uten blomster, men så fant jeg en blomsterstand tett opptil fjellveggen. Den hadde fått et forsprang på de andre.

Jeg gleder meg til å komme igjen når alt står i blomst – bare det kommer nok regn så det ikke tørker inn….

Naturlig utbredelse i Eurasia.

Dragehode (Dracocephalum ruyschiana)
Den 14.06.2013 så det slik ut.

Last updated on 27 June 2024