Denne giftige og toårige planten vokser ikke vilt her, men overlever ved min spredning av frøene. Blomstene er svært populære hos humlene, og det er riktig så underholdene å se de sveve foran blomstertrakten og sikter seg inn for landing. Utrolig nok skal det mye vind til før det blir noe problem å lande og klatre inn i blomsten. Når de har kommet seg inn høres en karakteristisk og intens vingevibrering mot blomstenveggen – noe man ikke hører når de går på åpne blomster – der hører man kun vingesummingen når de flyr.

En fantastisk vakker plante som blomstrer rikelig og lenge – en stor og kraftig plante kan blomstre i flere uker. Den har også en utrolig rikholdig frøproduksjon som ikke når langt, da de bare faller rett ut når kapslene åpner seg. I noen tilfeller kan nok varmt og tørt vær sørge for litt spenn og dertil sprett av frø, men det er ingenting i forhold til erteplantene som slynger frøene mange meter avgårde. Jeg sprer derfor frø der bakken er lite tildekket av vegetasjon fra før.

  • Aperture: ƒ/40
  • Camera: NIKON D700
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/125 s

Related Photos

No related posts.