Blokkebær (Vaccinium uliginosum)

Blokkebær (Vaccinium uliginosum)

Blokkebær kan kanskje ligne på blåbær i forbifarten, men både blomsten og frukten er veldig forskjellig. En smak på frukten vil gi smaksløkene umiddelbar…


Vaniljerot (Monotropa hypopitys)

Vaniljerot (Monotropa hypopitys)

Naturlig utbredelse i temperert nordlige halvkule til Mellom-Amerika .


Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Gjøkesyre er en hardfør plante som trives i lysfattige skogbunner og er lett å kjenne igjen. Her vokser den i et dalsøkk med dype torvmoser og masse mygg.…


Hvitlyng (Andromeda polifolia)

Hvitlyng (Andromeda polifolia)

At hvitlyngen er en myrbunden art viser seg tydelig her, hvor røttene ligger dypt under vannoverflaten. Naturlig utbredelse i subarktiske og tempererte…


Hvitlyng (Andromeda polifolia)

Hvitlyng (Andromeda polifolia)

Finner du en myr, finner du mest sannslynlig også en hvitlyng. Den er spesielt vakker under blomstringen. Naturlig utbredelse i subarktiske og tempererte…


Lysende nattskyer - Noctilucent clouds

Lysende nattskyer – Noctilucent clouds

Lysende nattskyer er noe som kun kan sees i sommermånedene, og bare rundt 50-70 grader nord og sør, men som likevel ikke er vanlige å se. Dette er skyer som er…


Noctilucent clouds over Oslo

Noctilucent clouds over Oslo

Such an amazing moment! Warm summer's night, with a calm sea reflecting the wonderous sky.


Blåbær (Vaccinium myrtillus)

Blåbær (Vaccinium myrtillus)

Den kjølige våren ble avløst av en drøy uke med sommertemperaturer før den igjen ble erstattet av kjøligere vær - akkurat når blåbærblomstringen begynte. En…


Noctilucent clouds over Oslo

Noctilucent clouds over Oslo

Last summer was sunny and warm, and many of the nights were filled with these mysterious night-shining clouds. This summer has been a cool, cloudy and unstable…


Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Om våren kan denne arten danne irrgrønne tepper på mørke skogbunner og der det er litt ekstra lys kan de være som matter av hvitveis, faktisk. Men ekstra…