Lysende nattskyer - Noctilucent clouds

Lysende nattskyer er noe som kun kan sees i sommermånedene, og bare rundt 50-70 grader nord og sør, men som likevel ikke er vanlige å se. Dette er skyer som er svært høyt til skyer å være – opptil 85 km høyde, og som derfor reflekterer sollyset når den er rett under horisonten og det er lys sommernatt.

Denne natten var jeg heldig for på slutten av juli er tiden for sterke lysende nattskyer på hell. Det er et vakkert skue og en av flere fantastiske naturopplevelser som bare eksisterer om sommeren der de lyse sommernettene regjerer.

Vanligvis ser jeg disse vakre skyene fra huset mitt i Bunnefjorden, og nesten alle mine innlegg her er derfra. Derfor ble jeg ekstra takknemlig for at jeg fikk oppleve dette på mins siste dag for sesongen på Fyrsteilene. Her fikk jeg et nytt og vakkert perspektiv på skyene som jeg ikke ser hjemmefra.

Fordi skyene ligger høyest av alle skyene vil de også bevege seg helt ulikt fra skyene i lagene under, og den beste måten å se dette tydelig er gjennom en time-lapse video:

Last Updated on 2 January, 2023 by morten

Related Photos