Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Gjøkesyre er en hardfør plante som trives i lysfattige skogbunner og er lett å kjenne igjen. Her vokser den i et dalsøkk med dype torvmoser og masse mygg.…


Strandkål (Crambe maritima)

Strandkål (Crambe maritima)

Jeløya har en stor og vital bestand av strandkål, og tettest vokser de på strendene i sørvest. Naturlig utbredelse i Europa til Kaukasus.


Strandkål (Crambe maritima)

Strandkål (Crambe maritima)

Strandkålen er på sitt vakreste når blomsterstanden begynner å blomstre som her. På Jeløya kan du se stor variasjon mellom plantene, der noen har frukt, mens…


Strandkål (Crambe maritima)

Strandkål (Crambe maritima)

Jeløyas strender er vakker rullesten fra istiden, og der stortrives strandkålen. Naturlig utbredelse i Europa til Kaukasus.


Strandreddik (Cakile maritima)

Strandreddik (Cakile maritima)

Jeløyas vakre rullestenstrender er perfekt for strandreddiken, og du kan finne mange store eksemplarer av den her. Naturlig utbredelse i Europa og…


Lysende nattskyer - Noctilucent clouds

Lysende nattskyer – Noctilucent clouds

Lysende nattskyer er noe som kun kan sees i sommermånedene, og bare rundt 50-70 grader nord og sør, men som likevel ikke er vanlige å se. Dette er skyer som er…


Noctilucent clouds over Oslo

Noctilucent clouds over Oslo

Such an amazing moment! Warm summer's night, with a calm sea reflecting the wonderous sky.


Løkurt (Alliaria petiolata)

Løkurt (Alliaria petiolata)

De fleste anser løkurten som en pest og plage, men de som har så store bestander har vel heller et problem med hvordan jord bruken av den forvaltes. Her i…


Noctilucent clouds over Oslo

Noctilucent clouds over Oslo

Last summer was sunny and warm, and many of the nights were filled with these mysterious night-shining clouds. This summer has been a cool, cloudy and unstable…


Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Gjøkesyre (Oxalis acetosella)

Om våren kan denne arten danne irrgrønne tepper på mørke skogbunner og der det er litt ekstra lys kan de være som matter av hvitveis, faktisk. Men ekstra…