Gjersjøen og Gamle Mossevei

Dette er januar på sitt kjedelige, kalde, mørke og nedstemte. Kun lysene fra bilene gir farge i det grå landskapet, og maler en av de viktigste elementene for vår sivilasjon.

Men viktigere er ferskvann, og denne veien snirkler seg rund breddene til Gjersjøen, vannkilden til Oppegård og Ås, Merkelig å ha en vei så tett på en vannkilde kan man vel si, men veien har en gang vært hovedfartsåren til og fra Europa, og jeg husker de endeløse køene rundt ferier i sommerhalvåret.

Så hva er viktigst – drikkevann eller trapsort. Begge deler ser det ut til, men i dag er trafikken kun av lokal karakter og selv vintersalting av veien er begrenset. Dette er en veldig vakker veistrekning, såpass at jeg fristes til omvei nå og da for å nyte landskapet gjennom årstidene.

Last updated on 13 March 2024