Lyn og kraftige haglbyger over Oslo og Akershus

På vei hjem fra Oslo kjørte jeg over Ekeberg for å forhåpentlivis se noen lynnedslag på Ekebergsletta fra hva som til da så ut som noen vanlige tordenskyer.

Jeg så noen få lyn lenger sør, men etterhvert synes jeg det ble veldig bråkete til å være regndråper, og slo fast at jeg nå kjørte inn en haglbyge.

Da jeg nærmet meg Hauketo var haglene så store og tette at jeg lurte på om lakken ville holde. Jeg kjørte forbi en sort Audi som hadde stoppet under et tre langs veien – kanskje han skulle selge bilen og ville sikre seg om at lakken var hel?

Da jeg kom hjem var bygene over, og jeg så raskt masse skader på plantene, og vannet fosset nedover svaberg og det var dammer der det aldri har vært dammer om sommeren. Rett over Bunnefjorden sto et hus i full fyr på Nesodden, og i hundegården lå en klissvåt hund og ventet.

Lyn og kraftige haglbyger over Oslo og Akershus

Men luftmassene var fortsatt ustabile og nye byger kom fra alle kanter og jeg rakk å sette opp kameraet mot Oslo og fikk bilder av disse to lynnedslagene. Det rare er at jeg burde fått langt flere bilder, men det var egentlig moderat til lav lynaktivitet – det var nedbørsmengdene i form av regn og hagl som var spesielt denne gang.

Det siste bildet viser tydelig røyken fra brannen i det vernede trehuset i Hjelms gate på Majorstuen et av lynnedslagene forårsaket denne ettermiddagen.

Last updated on 6 January 2021