Om sommeren er det sol, jord og vann som sørger for at planter vokser, mens om vinteren er det kulde og fuktighet som sørger for at “planter” av iskrystaller vokser seg frem i de utroligste former og størrelser. Kom mildvær og alle krystallblomster forsvinner i dråper av vann som om de aldri har eksistert. Faktisk er sannsynligheten mikroskopisk for at det finnes to like isblomster. Dette er en unik formasjon som vokser litt hver eneste dag, til den enten blir for tung og faller sammen, eller smelter bort.

“Bladet” er formet over en åpning i bakken som ikke er frosset til bunns, og som har sluppet ut litt fuktighet som dråpe for dråpe har satt seg fast i kanten av hullet og sakte men sikkert skapt det vi her ser.

  • Aperture: ƒ/11
  • Camera: NIKON D700
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/125 s

Related Photos

No related posts.