Liljekonvall (Convallaria majalis)

For de som ikke har opplevd våren ved våre breddegrader er det vanskelig å formidle den intensiteten naturen har nå. Grønnfargene er så intense og vitale, og varer så kort. Dette er tiden jeg nyter hvordan de sarte og saftige bladene ruller seg sakte ut fra sine beskyttende slirer.

Bakken er full av visne blader fra i fjor og opp igjennom de vokser disse lysegrønne trompetene, med løfte om en dag der en av de mest fantastiske dufter siver ut fra de små hvite klokkene.

Denne samlingen liljekonvall vokser langs Ingierstrandveien og jeg nyter synet av de når jeg går tur med hunden hver morgen og kveld. Når konvallene blomstrer behøver jeg ikke engang å bøye meg ned for å lukte – luften bærer duften langt avgårde på de beste dagene.

Last updated on 15 December 2020