Kanelrose (Rosa majalis)

Det vokser en kraftig og frittstående busk ved veien på tomten til nummer 6 mot sør, der veien svinger sørover til den gamle bryggen, samt en stor mengde i mindre kratt langs stien ned til Ingierstrand bad fra Sandbukta.

Denne er lett å skille fra de andre nypene da den virker spinklere i vekst, har hår på begge sider av bladene, har dyprosa (minner om rogusa) og relativt små blomster med intenst søt duft (igjen minner det om rogusa). Denne blomstrer ellers mye fortere av enn de andre rosene og kronbladene er langt mer sårbare for regn enn de andre. Men når den blomstrer er den uimotståelig for blomsterfluer, og det er vanskelig å finne en det ikke er blomster på lenge nok til å få et bilde kun av blomsten. De andre villrosene har ikke samme intense insektbesøk.

Ellers kommer kanel fra den kanelfargete stammen.

Last updated on 15 December 2020