Ingierstrand bad ødelagt av styrtregn

For 20 dager siden (7. august) traff uværet “Hans” og sørget for oversvømmelser og store skader på Østlandet. Ingierstrand Bad fikk mindre skader av bekken som flommet over.

I natt dumpet et nytt, navnløst, lavtrykk mye mer nedbør enn “Hans” gjorde. Uvær av denne størrelsen får normalt navn fortløpende i alfabetet og dette lavtrykket burde derfor ha fått navnet “Grete”, men snek seg tydeligvis inn bakveien og har forårsaket mye mer skade enn forgjengeren. Bekken har denne gangen revet bort alt av jord og masser fra Ingierstrandveien og ned til sjøen.

Vi er enda ikke i september, og høsten er som kjent tiden for kraftige lavtrykk og mye regn. På et tidspunkt blir det så dyrt å reparere bekkens herjinger at man vil innse at bekken må ut av rør og ut i sin naturlige form. Da vil Ingierstrand deles i to atter igjen, men bekken vil da naturlig flomme over sine bredder, slik den alltid har gjort.

Det er mange rørlagte bekker som nå må opp i dagen!

Videoen nedenfor vises også i VG for å illustrere de enorme utfordringene Østlandet har hatt etter uværet.

 
Ingierstrand bad ødelagt av styrtregn

Last updated on 25 September 2023