Grågås (Anser anser)

I går kom 5 små Grågås (Anser anser) nøster til verden, noe som var synlige for de som bryr seg om livet i naturen. For når ungene kommer ut av eggene hviler gåsemor vingene slapt til siden for å gi ekstra beskyttelse til sine nyankomne. Dette er en helt spesiell positur som gjør det unødvendig å vente helt til en av de små titter ut gjennom fjærene hennes noen korte øyeblikk.

I dag var det helt klart at ungene kom til å forlate redet, for begge foreldrene var samlet rundt redet. Denne gåsa har hekket på det samme carport-taket siden 2021, og dette året smiler den første dagen til de nyklekkede ungene. Det har nemlig vært en uvanlig kald vår, men i dag er varmen her, med sol og vindstille vær, som er den best tenkelige starten på livet.

Jeg gikk glipp av hoppene ned fra taket, men fikk være med de på veien ned til den blikkstille fjorden og med det til sin første spisepause like ved.

Grågås (Anser anser)

Grågås (Anser anser)

Last updated on 19 June 2024