Det var ikke noe godt år for unger i fjor, men i år ser det lovende ut. Dette var et av de aller først som fikk unger, men det var ikke “tregåsa” hos naboen. Der tror jeg skjæreredet rett og slett gav etter, for det var daglig veldig mye spetakkel og gjessene sto på hustaket rett ved redet. Men ingen landing i treet.

Redet har falt minst en meter ned – til det traff en kløft i treet. Det er ikke mye igjen av redet, og kun noen gåsefjær lå igjen. Jeg fant gåseeggeskall i hagen i april, noe som tyder på en eggtyv. Men ingen naturlig eggtyv kan transportere så store egg og klatre så høyt, så det tyder på at eggene har knust og blitt snadder for den lokale kråke, skjære og måkegjengen. Jeg kan jo forestille meg opplevelsen til den rugende gåsa, når redet den sitter på faller til bakken!

Den høres slik ut:

Related Photos