Fiskemåke (Larus canus)

Paret som i fjor hekket på redeplattformen jeg har satt opp er tilbake og husker meg godt, for de flyr først når jeg er veldig nær.

De bruker også de samme plassene som i fjor og er det eneste fiskemåkeparet som har funnet ut at jeg daglig kaster ut epleskrotter. De deler pent på å hakke sin bit og godsnakker seg imellom mens de holder på. Det går ganske å koselig for seg.

Dette paret har vist seg å være svært observant, for de kikket på hva ringduen spiste av på bakken. Jeg hadde kastet ut noen frø, og etter en liten stund var fiskemåkene i full gang med å spise de samme frøene som ringduen spiste.

Dette viser hvor utrolig allsidig fiskemåken er, og hvor overlevelsedysktig den er. Den er åpen for nye matsorter og redeplasser – noe som i en menneskedominert verden betyr å overleve på sikt.

Den høres slik ut:

Koselydene:

Sensommerlyder og ungekall:

Last Updated on 15 December, 2020 by morten

Related Photos