Einer (Juniperus communis)

Vokser overalt, men sees desverre sjeldent som virkelig store individ på opptil 10 meter eller høyere som eineren kan vokse til om den får gode villkår. Jeg har en jeg passer godt på som jeg håper skal bli mange meter høy – den er snart 4 meter, så får vi se hvordan den utvikler seg. Den bærer ikke frukt, men vokser til gjengjeld mye hvert år. Einebærene er ikke lette å plukke og det er heller ikke mange som spiser de, men grønnfinken er blant de som tar av fatet.

Bærene på bildet er ikke modne riktig enda, så det er noen måneder til grønnfinkene kan knaske disse i seg.

Bildet er tatt etter en av de første frostnettene på høsten 2009 og mens det enkelte steder på bakken var sirlige iskrystaller forble det vanndråper på einerbærene for denne gang.

Einer (Juniperus communis)

Last updated on 15 December 2020