Tysbast (Daphne mezereum)

Etter en lang og mørk vinter er jeg virkelig sulten på liv, og søker kjente og kjære lokasjoner i området for å se hvordan det står til med planter og i dette tilfellet få flere magedrag av en fantastisk duft!

Til tross for at denne lille gruppen står ved Ingierstrandveien og passeres av mange mennesker, er det svært få som vet om den. For meg er det en perfekt plassering for jeg kan stoppe bilen på vei til Kolbotn når jeg tror det er blomster like rundt hjørnet – jeg har nesten alltid kamerautstyr med – sånn i tilfellet – for når man ikke har det med er det nesten alltid noe fantastisk å ta bilder av, hehe.

Denne planten skal kun nytes visuelt eller gjennom nesen som en av naturens parfymeflakonger – for dette er svært giftige greier som man absolutt ikke skal leke seg med. Så se, men ikke røre!

Last updated on 13 March 2024