Mink (Neovison vison)

Jeg koste meg i det fine været og den svake brisen etter å ha tatt bilder av diverse blomster nede på svaberget på tomten, og i øyekroken synes jeg noe fartet mellom steinene. Jeg sto stille for å se om det var fantasi eller virkelig, og vips så jeg et lite minkhode titte frem under steingjerdet.

Mink (Neovison vison)
Den trakk seg tilbake for så å dukke opp igjen i en annen sprekk, hver gang tok den en lang titt på meg. Den var ikke spesielt redd for å si det mildt.

Mink (Neovison vison)
Etter endel “titten tei” runder tok den turen i det åpne landskapet, og jeg kunne faktisk følge etter den mens den gikk langs sjøen mot Bestemorstranda.

Det er jo tydelig at minken holder stand her, desverre, men det rare er at denne sommeren har vært en av de beste på mange år for tjeld, et par fikk 2 unger flyvedyktige, fiskemåkene klarte å fostre opp 3 unger, og svartbaken det samme.

Hva har fuglene og minken gjort annerldes denne sesongen som gjør at fuglene har vært så vellykete med ungene sine? Hva har minken spist i stedet? Har de store mengdene med brisling og småfisk vært mer fristende og lettere å fange mon tro?

Blir veldig spennende å se hvordan neste sesong blir.

Last updated on 15 December 2020