Hjorterot (Seseli libanotis)

Endelig har jeg tatt turen til Hovedøya!

Selv om øyen er kun noen få kilometer unna der jeg bor har jeg likevel ikke tatt turen til denne botaniske perlen før nå.

I år har forsommeren vært fuktig og dermed gitt perfekte forhold og alle vekstene er struttende og store. Turene til Ekebergskråningen gav såpass mersmak at jeg måtte ta turen hit før finværet og tørken satte inn.

Selv før jeg går av fergen ser jeg fargeskjæret til alle blomstene – wow!
Hjorterot (Seseli libanotis)

Det var massevis av hjorterot i knopp og i farger fra grønnlige på de som som såvidt hadde begynt å brette ut blomsterstanden, til burgunderrøde på de som hadde kommet litt lenger og hvite der de nærmet seg blomstringen.

Dog ingen i blomst enda.

Hjorterot (Seseli libanotis)
Denne er ikke langt unna blomstring, og det er kun de yngste blomstene som fremdeles er røde.

Naturlig utbredelse i Europa til Sibir.

Last updated on 4 May 2023