Silanden har suksess med kullene hvert år, og jeg lurer på om det kan ha med den veldig sene hekkingen i forhold til alle andre sjøfugler. Eksempelvis er svartbaken ferdig med kullene sine, og behovet for å svelge fugleunger har avtatt betraktlig.

Dette er et av de første kullene, og her ser vi hvordan vannet begynner å koke mellom svømmeføttene når de tar sats og skal komme seg kjapt fremover. De er fremdeles så lette at denne løpingen nærmest ser ut som en hurtigspurt over vannet. Ofte henger ungene litt etter og når de endelig ser mor, så suser de avgårde for å ta i gjen. Her var det nok min uventete tilstedeværelse som gjorde de litt skremt, men moren kjenner meg, så de lærer fort at denne menneskefiguren er en ufarlig skikkelse.


Her har de innsett at jeg ikke er noen fare fordi moren tar det hele med stor ro og er her i ferd med å rolig svømme sørover.


Men først skal mor klø litt.

Den høres slik ut:

Related Photos