Selv om dette nok er den vanligste formen for “isbuer” er det få som legger merke til den og alle de andre variantene, fordi de ligger så tett rundt solen i forhold til en regnbue som er på motsatt side av solen. Heldigvis kan man kanskje si, for å se på solen er skadelig for øynene. For de med litt interesse for slike fenomener, er det best å enten holde opp begge hendene foran solen, eller la solen dekkes av en trekrone, eller hus, da kan man fort se om det er en halo eller ikke.

Fenomenet kan forsvinne på kort tid, eller vare lenge – det kommer an på hvor lenge strømmen av cirrostratusskyer varer.

Se Atmospheric Optics for mer om halo.

  • Aperture: ƒ/6.3
  • Camera: NIKON D3S
  • Taken: 13 May, 2012 11:06
  • Focal length: 14mm
  • ISO: 200
  • Shutter speed: 1/8000 s

Related Photos