Aurorasommerfugl (Anthocharis cardamine)

Denne kan lett gjenkjennes når den flyr – til tross for sin lille størrelse. Her besøker den sildre og løvetannblomster på en solrik og karrig skråning langs veien – får håpe den ikke blir overkjørt… Den er vanlig i området og om vår og forsommer daglig innom hagen.

Selv om jeg har med kamera på tur, er det ikke alltid lett å få et godt bilde når det blåser, og sommerfuglen foretrekker blomster som dingler i vinden ytterst på en laaang stengel. Selv med 1/320s lukkertid ble det desverre uskarpt.

Å komme tett nok innpå er også et sjansespill. Bildet nedenfor kom jeg på en drøy meters avstand før den tok av, men desverre ble det en skygge fra et løvetannblad. Likevel synes jeg det skal med, fordi der skyggen treffer ser man konturer i den hvite vingestrukturen som nesten ikke er synlige i solen.

Last updated on 15 December 2020