Flaggspett (Dendrocopos major)

Flaggspetten er vanlig her og sees og høres hele året. Nå om våren er den en hissig hakker på døde trær og stolper som gir høyest mulig resonans når den skal markere revir. Når flaggspetten durer i vei rett utenfor husveggen tidlig om morgenen, er det ikke akkurat lett å sove.

Det er 3 spetter som holder til i nærheten nå, og det er heftige omganger, både gjennom lyder, flukt og raske klatrerunder rundt furustammene.

I hekketiden kommer den kjøttetende siden av fuglen frem. De glupske ungene kan høres skrikende langt unna redet, og ungenes uhorvelige mas og leven driver de voksne til å snappe fugleunger fra redehull. Ungene antar at det er mat på vei og strekker hals for å få mat, men blir i steden mat for flaggspetten. Det er da den sterkeste ungen som blir tatt, da den strekkes seg lengst og/eller først.

Den høres slik ut:


Last Updated on 15 December, 2020 by morten

Related Photos