Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Denne gåsemoren kom senest i gang med hekkingen av alle hvitkinngjessene på Fyrsteilene i år, og kanskje av alle denne sesongen. Hvorfor hun hekket så sent vet jeg ikke, men kanskje dette er hennes andre forsøk dette året fordi det første ble ødelagt av mennesker, løshunder eller på annet vis ble ødelagt.

Hun la seg til i en seng av smalkjempe (Plantago lanceolata) rett ved naustet alle besøkende må gå forbi når de kommer i land på Fyrsteilene, og således vil mennesker være veldig nær henne og hennes make som sitter vakt like ved under hele rugetiden.

Om første hekking denne sesongen feilet, så har hun full klaff på andre forsøk. Men utfordringen hennes nå er jo at andre gåsefamilier har gresset en stund og med det kan det bli midre mat til denne gåsefamilien. Men om det regner tilstrekkelig til at vegetasjonen vokser uten avbrudd kan det gå bra.

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Den høres slik ut:Last updated on 14 January 2022