Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Etter noen runder med intenst luftangrep fra en makrellterne (Sterna hirundo) som passet på sin rugende make fant de endelig veien til matfatet, og som man kan se av de struttende gressløkene som står i blomst, er det masse saftig å spise av. Enn så lenge. For Fyrsteilene er veldig skrint og uten jevnlig påfyll av regn tørker bakken sakt ut med tørre planter som resultat.

Det er hannen som føren an og den ble ringmerket CBN som unge 20.07.2016 ved Frognerkilen og ble observert hekkende på Fyrsteilene første gang i 2018. De kan bli over 20 år gamle, så kanskje den har mer enn 15 gode år igjen.

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Den høres slik ut:Related Photos