Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Denne piltrestubben, som er restene etter det store piltreet ved naustet på Fyrsteilene, er kanskje den beste redeplassen i fiskemåkens hode, men i noen tilfeller må den være litt ubehagelig som her når det blåser kraftig fra sør. Normalt ville måken ha vendt kroppen og hodet mot vinden, men fordi stubben er kappet skjevt vil hun sige ut fordi bakenden da må plasseres så høyt at tyngdepunktet blir en slitsom affære å justere. Dermed blir fjærene blåst til alle kanter og vinden når godt inn mot huden. I tillegg ligger kanten høyt, så det ser ikke helt avslsappende ut når hun må la nebbet hvile på kanten. Kanskje ikke helt perfekt, men veldig bra nok tydeligvis, for ikke bare har paret hatt suksess med årets kull, men de var her også i fjor.

Alle de gangene jeg var her vendte aldri måken den andre veien.

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Den høres slik ut:

Last updated on 7 July 2021