Silkebie (Colletes sp)

Med punktert dekk etter å ha besøkt en flott geitramseng ved E6 avkjøringen til Kolbotn tok jeg turen innom dekkhotellet på Ensjø for å få fikset dekket.

Mens jeg ventet tok jeg selvsagt en nærmere titt på de mange ugressbalderbråene som vokste i kanten av parkeringsplassen. Der var den noen få honningbier, men veldig mange av denne silkebiearten. Normalt har jeg ikke med kamera i byen, og normalt er jeg ikke på dekkhotellet annet enn i dekkskiftesesongen, så hadde det ikke vært for punkteringen på min fotovandring i ferien, hadde jeg aldri sett disse, som er første gang for meg.

Silkebie (Colletes sp)

I fohold til honningbien er disse små og har en langt mer “turbo” væremåte, så det å ta bilder av de var en utfordring.

Silkebie (Colletes sp)

Takk til Lars Ove Hansen for hjelp i riktig retning rundt identifisering, men jeg skulle gjerne visst hvilken silkebieart dette er.

Last updated on 24 August 2014