Rødstrupe (Erithacus rubecula)

Denne tassen har fulgt nøye med på mine gjøremål, som var å dra opp en død plante fra en potte og skille ut jorden. Fristende snacks jeg fikk frem gjorde den mer modig enn vanlig, og her ser vi tydelig hvor nebbet har vært!

Rødstrupe (Erithacus rubecula)

Rødstrupen var en av de første fuglene jeg stiftet nært bekjennskap med som liten, og jeg husker hvor fælt jeg syntes det var når jeg så den sette seg fast i nettet som skulle holde den og andre unna ripsen. Selv om en av tilfellene var etter leggetid fikk jeg sagt fra så den ble reddet.

Mange år senere er det fremdeles mange rødstruper her ute og enkelte overvintrer også, og klarer seg på smulene fra meiseboller og frø. De kaldeste vintrene har jeg blitt imponert over at den har overlevd, men kroppsstørelsen er jo ikke langt unna mange av fuglene som lever her hele året, så det handler om evner til å tilpasse seg.

Den høres slik ut:

Den umiskjennelige og kjære vårsangen.

Her varsler den.

Last updated on 12 April 2023