Kjempebladmåler (Geometra papilionaria)

Kjempebladmåler (Geometra papilionaria) er en stor og flott sommerfugl som i de mørkere nattetimer tiltrekkes lys fra menneskeskapte kilder.

Om dagen er den virkelig vanskelig å skille fra omgivelsene når den sitter på undersiden av et blad eller andre plasser med fargenøyanser lik den selv.

Som med de fleste nattsvermende sommerfugler er den beste måten å se det lokale mangfoldet å følge med på hva som svirrer runt utelamper, eller mot stuevinduet når innebelysningen slås på. Det er først på overskyete kvelder sent i juli at det er mørkt nok til at det er behov for å slå på lys, så før den tid ser jeg kun omrisset av nattflyvende sommerfugler rundt kaprifol mot lyset av nordhimmelen.

Kjempebladmålerlarven lever på et utall løvtrær men spesielt bjerk som det er mange og store individer av her. Det burde være rikelig med kjempebladmålere men i sommer så jeg bare denne som fløy mot lysene i stuen.

Last updated on 7 July 2024