Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Steilene ser på avstand grønne og fristende ut for gressspisende fugler som hvitkinngjessene, men desverre er de innvadert av dominerende og svartelistete arter som vinterkarse (Barbarea vulgaris) og gravbergknapp (Phedimus spurius) som ikke er mat for denne gåsungen. Der det tiligere var gress har gravbergknappen overtatt fullstendig.
Gjessene har derimot spist opp alt som er av blomsterstander og stor del av bladverk på strandnellik, så å finne de i blomst på Fyrsteilene er ikke så lett som man skulle anta.

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)
Gåsungen på bildet står i en tett bestand av en annen riktvoksende art her ute, strandvindel (Calystegia sepium) – heller ikke den spesielt populær hos hvitkinngåsen. Likevel finner de sine nødvendige arter innimellom de uønskete/dominerende artene.

Så lenge det kommer tilstrekkelig med regn til å holde veksten igang, vil gjessene finne fred, ro og mat på Fyrsteilene.

Den høres slik ut:Related Photos