Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Å se Fyrsteilene irrende grønn og dekket i gult av vinterkarse (Barbarea vulgaris) er en sjelden og kortvarig glede fordi det knapt er jordsmonn her og det lille som er tørker ut så raskt i solrike dager. Men i år har det vært perfekte kår og plantene har fått utvikle seg til det fulle og alt i blomsterstanden har fått blomstre.

Å se fugler vandre i denne gule blomsterengen er fantastisk, og de mindre artene forsvinner i blomsterhavet der det er litt jordsmonn. Hvitkinngåsen er den eneste arten som med litt margin når over de høyeste vinterkarsene.

Når det er sagt er vinterkarsen en uønsket og innvaderende art, noe vi ser i form av den totale dominansen på øya. Her har den utkonkurrert alle andre arter som hører naturlig til her.

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Den høres slik ut:Related Photos