November aftengrå

Dag 7 i november kom det jeg kaller novembergrå. Den halvmørke, fuktige, fargeløse og i dag i tillegg tåkete novemberdagen. Etter en mange uker lang tørkeperiode har det nå kommet godt med regn noen netter, og alt er dyvått.

November aftengrå
Holmenkollåsen ligger halvveis dekket av tåke, mens tåkebankene siver bortover Oslofjorden. De eneste fargene er fra menneskapte lys i hus, på bygninger over over veier.

I stedenfor solendgang, ble det i kveld en oppvisning i tåkebanker og elver. Noe hang over fjorden mens andre fløt sakte ut fra daler og søkk i landskapet. En sjelden oppvisning her i området, og kortvarig var den også. Når det var nesten mørkt var tåken borte – så kun i en snau halvtime eller så varte dette.

Her er det nesoddfergen som går inn mot Oslo:
November aftengrå

Last updated on 13 March 2024