En sjelden gang ser jeg silhuetten av en spurvehauk fare som en prosjektil mellom trærne. Andre ganger hørere jeg spetakkelet til småfuglene som varsler om en fare i nærheten, uten å finne faren. Jeg finner også fjærplukk med jevne mellomrom både på tomten og i nærområdet, så både spurv- og hønsehauk er aktive her.

For noen uker siden satt den samme fuglen helt inntil huset på andre siden, og jeg fikk tatt bilder gjennom vinduet, men det blir selvsagt ingen topp kvalitet.

Denne gangen var jeg heldig, for jeg hadde alt vinduet på gløtt, så jeg kunne forhåpentligvis finne ut hvor rovfuglen var uten å skremme den.

Spurvehauk (Accipiter nisus)
Det første tegnet var nedre bakpart av en fugl jeg først trodde var en ringdue. Men den satt selvsagt på en gren på baksiden av et eldre furutre, og ingen av vinduene ga meg bedre utsyn. Jeg måtte infinne meg med at dette mest sannsynlig ble et kort møte kun med stjerten fra en ukjent art.

Spurvehauk (Accipiter nisus)
Heldigvis for meg fant den ut at den ville hoppe på en gren som var på min side av stammen, og vips kunne jeg løpe og hente kameraet og forsøke å snike det ut av vinduet.

Den var kun opptatt av å stelle fjærne, og ignorerte helt lyden av kameraet! Likevel fikk jeg ingen optimale vinkler – da måtte jeg ha gått opp på taket, og det ville garantert skremt den vekk. Så bedre med bilder med litt grener i veien, enn å sikre seg en optimal posisjon som ender med null bilder!

Related Photos