Neslesommerfugl (Aglais urticae)

Nå er røsslyngen for det meste avblomstret og med det en enorm kilde til nektar borte. Det er også få blomstrende enger igjen og der det er blomstrende skjermplanter er det også mange sommerfugler – som her på stranden til nummer 4. Stranden er sørvendt og her vokser det en stor samling åkerdyller som blomstrer helt til frosten kommer.

Denne stille og solvarme dagen var det kanskje 20 sommerfugler på denne lille åkerdylledominerte strandengen. Det er derfor viktig å ikke “rydde” i slike enger. Slike kratt er ikke unyttige eller stygge! Men design og interiørfanatikere ser helst at dette utryddes til fordel for importert sand og fjerning av spisse og ekle elementer som døde blåskjell.

Mens jeg satt her var det utrolig mye insektliv nedover stengler og mellom vekstene. Med ovennevnte aktiviteter blir dette en ørken! Barn som vokser opp har stor glede av å lære om og se på det som rører seg i hagen. Har man råd til å putte penger i en eiendom i naturen, må man forvente at eierne har et minimum av innsikt i naturen de søker seg til!

Last updated on 15 December 2020