• Aperture: ƒ/32
  • Camera: NIKON D700
  • Taken: 20 August, 2009 17:05
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/60 s

Selv om det er mye osp i området, ser jeg denne sjelden. Denne la jeg merke til fordi en linerle av alle fugler forsøkte å fange den i luften. Linerlen skjønte fort at den hadde feiltolket insektet størrelse og ospebukken fløy da inn i et kratt. Vet ikke om det var at den ble litt skadd, men den var ikke spesielt god flyger og istedenfor å lande pent på en gren, ble det masse knall og fall mellom furunåler.

En stor og flott bille og når solen skinner på dekkvingene blinker det i perlemorfarger på de ellers svarte punktene. På de syltynne hårene reflekteres også lyset i ulike farger. Dette ser man ikke om man ikke går veldig tett på og kun når solen skinner på den.

Stor ospebukk (Saperda carcharias)

  • Aperture: ƒ/32
  • Camera: NIKON D700
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/60 s

Related Photos

No related posts.