Den gyldne middelvei

I skogen over Ingierstrandveien er det mange stier som fører til både Hvitebjørn og andre gårder på Svartskog, felles for mange av de nå er at de nærmest lyser opp i det dunkle høstlyset. Mye av skogen er bartrær, og der er stien bekmørkt jordsmonn, men der osp og bjerk vokser i nærheten faller den siste rest av sollys fra sommeren som var i form av intenst gule og rødmende blader.

Etter mange fantastiske soldager og stille vær har bladene gulnet og gitt flammende trekroner mellom bartrærne. Til syvende og sist kom et lavtrykk og vinden ristet av mesteparten av løvverket som nå ligger flammende på stiene.

Om kort tid vil gulfargen falme til brunt og høstmørket vil ikke lenger ha noe innslag av organisk lys. Da er det kun sol, sne og nordlys som vil gi lys til stiene på Svartskog.

Last updated on 13 March 2024