Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Et vakkert og skjørt øyeblikk der gåsemor slapper av med sine knøttsmå nøster som trenger litt hvile mellom alle gåturene og inntrykkene i sine første få dager av sine liv.

En hvitkinngåsemor ville normalt ha blitt forsvart med iltre tilrop og vingeslag fra hannen, men jeg oppleves ikke som noen trusel for jeg og alle som besøker Fyrsteilene holder oss til stiene og opptrer rolig og forutsigbart. Dermed kan både fugler og mennesker se naturlig adferd – den aller best måten å dele øyeblikket.

Jeg sitter kun få meter unna, likevel er gåsemor helt rolig og ligger med vingene bredt utover så ungene har godt med plass til å boltre seg i le og skygge. Men som alltid i en ungeflokk er det en som er mer vilter og mer utforskende, og denne kan ikke dy seg og må ut å titte og klatre på ryggen til mor for se hva som skjer. Om ikke gåsemor hadde vært trygg på meg ville hun begynt å gi lyd fra seg for å forklare til ungen at jeg er litt farlig. Men hun var helt stille under hele seansen.

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Hvitkinngås - Barnacle goose (Branta leucopsis)

Den høres slik ut:Related Photos