Åkervindel - Field bindweed (Convolvulus arvensis)

Fyrsteilene har en stor bestand åkervindel og når de står i blomst kjenner du den milde og søfte duften når det er lite vind en dag med sol, eller om du dytter nesen ned i en av blomstene. Åkervindelen liker å blande farger og du kan se den helt hvit, rosa, eller en blanding av de to.

Man skulle tro at dette var strandvindel i og med at de vokser på stranden, på en øy, men strandvindelen har to store forblad (blad som sitter under begerblad på blomsterstilken) som står igjen som en hjerteformet pilspiss etter at kronblad har falt av. Åkervindelen har i motsetning to små forblad på midten av blomsterstilken.

Som de andre vindelartene lukker den blomstene om kvelden etter en dag med sol, og åpnes ikke dagen etter om det er overskyet.

Åkervindel - Field bindweed (Convolvulus arvensis)

Related Photos