Åkervindel - Field bindweed (Convolvulus arvensis)

Fyrsteilene har en stor bestand åkervindel og når de står i blomst kjenner du den milde og søfte duften når det er lite vind en dag med sol, eller om du dytter nesen ned i en av blomstene. Åkervindelen liker å blande farger og du kan se den helt hvit, rosa, eller en blanding av de to.

Man skulle tro at dette var strandvindel i og med at de vokser på stranden, på en øy, men strandvindelen har to store forblad som står igjen som en hjerteformet pilspiss etter at kronblad har falt av. Åkervindelen har i motsetning to små forblad på midten av blomsterstilken. Du ser de tydeligst i det første bildet.

Som de andre vindelartene lukker den blomstene om kvelden etter en dag med sol, og åpnes ikke dagen etter om det er overskyet.

Åkervindel - Field bindweed (Convolvulus arvensis)

Åkervindel - Field bindweed (Convolvulus arvensis)

Åkervindel - Field bindweed (Convolvulus arvensis)

Related Photos