Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Når fiskemåkeungene er så små som her – bare noen dager gamle – er både tiggingen og selve spisingen ganske så rolig og sivilisert. Men vent et uke eller to og dette blir et slitsomt pes, og intens krangling om maten ungene imellom.

Fiskemåkene er særdeles allsidige i menyen og de gulper opp alt fra moreller, rekeskall, matrester, rotter, vånd og mus, hvitkinngåsunger, andre fiskemåkeunger, og om mulig makrellterneunger. Det er ganske spesielt å se en fiskemåkeunge med to svarte hvitkinngåseungeføtter stående ut av kjeften fordi den er for liten til å svelge den.

Fysteilene har aldri hatt så mange hekkende fiskemåker som i år, og neste år vil det sannsynligvis bli enda flere hekkende par her. Det er utrolig positivt, for Fyrsteilene er den siste skansen – de er fordrevet fra alle de andre Steilene øyene – av mennesker og deres hunder. Kun Geitholmen har en større koloni.

Uten tilsynsvakten Tony Larssons utrettelige arbeid med å informere alle som besøker øya om fuglene og gi dem kontakt og innsikt til det som skjer her, samt å sette opp skilt som opplyser om hvordan man som besøkende skal opptre her, ville det heller ikke på Fyrsteilene være mer enn noen ganske så få hekkende sjøfugler.

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Fiskemåke - Mew gull (Larus canus)

Den høres slik ut:

Related Photos