Vandrefalk - Peregrine falcon (Falco peregrinus)

De hekkende fiske- og hettemåkene oppførte seg plutselig veldig uvanlig ved å samlet fly utpå sjøen og varsle intenst. Makrellternene forsvant helt. Men hvitkinngjessene forholdt seg helt rolig, så jeg forsto at dette ikke kunne være mink på ferde.

Når det er mink eller andre rovdyr varsler måkene normalt i luften rett over. I og med at dette var på den mørkeste delen av natten fikk jeg ikke se hva dette var før jeg like før 03 til slutt så et omriss av en fugl midt i makrellternekolonien. Med kameraet så jeg at dette var en vandrefalk. Da den ikke hadde jaktlykke fløy den tilbake til Nesodden.

Blir nok mange runder for falken denne sommeren i og med det rekordstore antall hekkende sjøfugl her.

Bildet er tatt gjennom et tolags vindu, så det er ikke av topp kvalitet men dokumenterer godt situasjonen.

Den høres slik ut:Last Updated on 8 September, 2021 by morten

Related Photos