På svartskog, ikke langt fra kirken, er det to små dammer, som selv ikke jeg visste om før naboen nevte han hadde vært der for ikke så lenge siden. Google Maps hjelper selvsagt også.

Denne dammen opplevde jeg som opprinnelig, sunn og ubesudlet av menneskelige aktiviteter som beitedyr og hogst. Rundt dammen vrimlet det av froskeunger. Så tett at jeg faktisk måtte vente med å sette ned foten til ungene hadde kommet seg unna – ellers hadde jeg tråkket i stykker mange unger for hvert eneste skritt.

Det er ikke så mye torvmose rundt dammen pga den tette vegetasjonen, men det vokste en liten bestand av denne som jeg måtte se nærmere på. Den var i sin tilnærmete ensomme majestet virkelig dekorativ og struttende mot den ellers gjørmete svarte grunnen rundt.

  • Aperture: ƒ/22
  • Camera: NIKON D4
  • Focal length: 210mm
  • ISO: 2000
  • Shutter speed: 1/320 s