• Aperture: ƒ/5.6
  • Camera: NIKON D4
  • Taken: 16 February, 2014 13:44
  • Focal length: 500mm
  • ISO: 2000
  • Shutter speed: 1/250 s

På vei hjem fra luftetur med husets American Akita, Bernie, tok jeg turen langs sjøen fra Sandbukta, og i krattet ved den store svartoren hørte jeg den umiskjennelige trillelyden til sidensvansen. Jeg trodde først det var noen som fløy forbi, men så så jeg noen sitte i trærne omrking og da forsto jeg at det var korsvedbærene de var ute etter.

Det vokser mye Korsved i området og bærene på disse buskene ble spist for lenge side, men her vokser busken litt bortgjemt og har dermed ikke blitt oppdaget før nå.

Sidensvans (Bombycilla garrulus)

Jeg gikk raskt hjem for å hente kameraet og heldigvis jobbet de fremdeles med å plukke busken ren for bær. Bærene som var igjen hang ytterst på grenene og var dermed vanskelig å få tak på fordi de aller fleste grenene var for tynne til at fuglene kunne sitte på de. Dermed måtte de flakse intenst som kolibirer for å snappe ett og ett bær. Dermed gikk plukkingen i runder, med innlagt pause mellom flakseøktene.

Det er ikke ofte jeg ser sidensvansene her, og siste gang sørget en av naboene for å dundre i gang snøfreseren sekundet før jeg skulle ta første bildet – dermed gikk den vinterens eneste sjanse i vasken.

  • Aperture: ƒ/5.6
  • Camera: NIKON D4
  • Focal length: 500mm
  • ISO: 2000
  • Shutter speed: 1/250 s