Gytjeblærerot (Utricularia intermedia)

Sommeren var veldig våt i fjor, og Sjølitjernet hadde flomføring hele sommeren. Dermed slet nok mange av vekstene både å nå vannoverflaten, men kanskje også å blomstre. Juli har så langt vært fantastisk, og vannføringen er lav.

Gytjeblærerot (Utricularia intermedia) vokser her ytterst på de tynne myrflakene, og når man tråkker der synker man fort, men samtidig renner også ut en masse rusk og rask fra myrflaket og ødelegger den gode og klare sikten til blærøttene like under vannfoverlaten.

Det er masse blærerot her, men jeg kom kun over ett eneste sted der jeg fikk øye på de umiskjennelige, små gule blomstene. Jeg fikk raskt tatt noen få bilder før jeg sank såpass dypt at jeg måtte gå innover på tykkere myr.

Naturlig utbredelse i temperert nordlige halvkule.

Takk til Bjørn Rørslett for identifisering.

Gytjeblærerot (Utricularia intermedia)

60.2578,11.5078 

Last updated on 9 July 2024