Sommeren var veldig våt i fjor, og Sjølitjernet hadde flomføring hele sommeren. Dermed slet nok mange av vekstene både å nå vannoverflaten, men kanskje også å blomstre. Juli har så langt vært fantastisk, og vannføringen er lav.

Blærerot vokser her ytterst på de tynne myrflakene, og når man tråkker der synker man fort, men samtidig renner også ut en masse rusk og rask fra myrflaket og ødelegger den gode og klare sikten til blærøttene like under vannfoverlaten.

Det er masse blærerot her, men jeg kom kun over ett eneste sted der jeg fikk øye på de umiskjennelige, små gule blomstene. Jeg fikk raskt tatt noen få bilder før jeg sank såpass dypt at jeg måtte gå innover på tykkere myr.

Takk til Bjørn Rørslett for identifisering.

  • Aperture: ƒ/16
  • Camera: NIKON D3S
  • Focal length: 210mm
  • ISO: 1250
  • Shutter speed: 1/800 s

Related Photos