Lomvi (Uria aalge)

I flere dager har lomvi (Uria aalge) kommet deisende ned på fjorden, og i dag kommer de nordfra over Ekeberg og Nordstrand. Noen i små grupper, andre bare enkeltindivider som denne.

Den virker veldig sliten og lar norøstvinden gjøre svømmejobben, og dermed havner den på land. Nesten som den er litt overrasket over hindringen og den snur heller ikke for å velge veien rundt. Så her tasser den opp og med hjelp av vingene balanserer den seg over glatte svaberg og tilbake til vannet.


Lomvier er ikke spesielt redde menensker, men denne er nok sliten og sulten, for den svømmer rett mot meg og svømmer under meg og bryggen!


Her har den rundet odden og møter den lave høstsolen. Forhåpentligvis har den styrke og erfaring til å dykke og finne mat. Silendene har klart seg fint i fjorden og er her fremdeles, men kanskje lomvien ikke spiser det silanden gjør?

Last updated on 27 June 2024