Svartbak (Larus marinus)

Det er mange svartbak (Larus marinus) i området, og de tar godt for seg av fugleunger, til og med grågåsens den første leveuken. Å se hvordan de svelger ungene er bare utrolig. Det er ikke snakk om å sette seg fast i halsen der nei! Det glir rask ned i magesekkens syrebad!

Til tross for at måken er så stor og aggressiv, er den ekstremt sky og lettskremt når det gjelder mennesker i forhold til eksempelvis fiskemåken. Svartbak, gråmåke og sildemåke blir aldri vant til min tilstedeværelse i motsetning til kråke, fiskemåke, hettemåke og makrellterne. De store måkene tar til vingene mye tidligere enn de mindre måkene, og om de ser selv den minste bevegelse innendørs, tar de til vingene! Så nærbilder av svartbaken er mye vanskeligere enn med sildemåken!

Svartbaken ligner mye på den mindre sildemåken, men sjekk bena! Sildemåken har gule ben, i motsetning til svartbakens grårosa.

Den høres slik ut:


Last updated on 29 June 2024