Myrfiol (Viola palustris)

Flere ganger i vår har jeg gått til demningen i Delingsdalen over Ingierstrand bad for å se etter myrfiol (Viola palustris), men hver gang var det ingen å se.

Det viste seg etterhvert at jeg så på feil sted – dette er jo tross alt myrfiol, så jeg hadde helt glemt hvor jeg så den i fjor – nemlig ute på den mest sumpete delen av bekkemunningen! Vips var det mange myrfioler og alle med nyutsprungne blomster – som denne.

Desverre var det veldig mange “nyutsprungne” blodsugere her også, så det ble en kort affære denne gang. Det er endel rumpetroll i dammen, men de er tydeligvis ikke mange nok til å holde myggbestanden på et for meg levelig nivå.

Naturlig utbredelse i subarktisk Amerika, vest og nordvestlige USA, Marokko og Europa til vestlige sibir.

Myrfiol (Viola palustris)

Myrfiol (Viola palustris)

Myrfiol (Viola palustris)

Last updated on 29 June 2024