Hvitsteinkløver (Melilotus albus)

Vokser mange og store eksemplarer av hvitsteinkløver (Melilotus albus) langs grusveien som går fra Ingierstrandveien og innover langs Gjersøelven. Jeg har ellers funnet noen få som vokser langs Ingierstrandveien over Ingierstrand. Av kløvere er denne ikke til å ta feil av.

Blomstene lukter veldig søtt og tiltrekker en konstant strøm av blomsterfluer, humbler, bier og andre insekter. Plantens langstrakte vekst gjør at på dager med vind, som denne, svaier blomsterstandene ustoppelig. Det gjør det utfordrende å ta bilder av, og man skulle jo tro at dette ville gjøre det vanskelig for insektene å lande og ikke minst hente ut nektar. Men selv store humler klarer å uanstrengt å lande og å henge fast. De lar seg kaste fra side til side, helt til det som suges kan er suget bort!

Naturlig utbredelse i Europa til Kina, Nord-Afrika til Myanmar, Etiopia til Sør-Afrika .

Last updated on 30 June 2024