Krattfiol (Viola mirabilis)

Jeg har totalt oversett denne gruppen krattfiol (Viola mirabilis), da de vokser kun noen meter bortenfor en gruppe bakkefioler mellom Bestemorstranda og Sandbukta. Jeg la merke til at disse var konsekvent i blomst mens den andre gruppen alt var visnet.

Jeg bøyde meg ned og tok et sniff som ble belønnet med en utrolig søt og fyldig duft. Dette var slettes ingen bakkefiol. Det er ikke lenge igjen før også disse visner, så jeg rakk noen få bilder før det skyet over og ble for mye vind. Det ble ingen gode nærbilder denne gangen, da været skiftet så fort.

Naturlig utbredelse i temperert Eurasia.

Krattfiol (Viola mirabilis)

Krattfiol (Viola mirabilis)

Krattfiol (Viola mirabilis)

Krattfiol (Viola mirabilis)

Krattfiol (Viola mirabilis)

Krattfiol (Viola mirabilis)

Krattfiol (Viola mirabilis)

Sandbukta, 1420 Svartskog, Norway

Last updated on 11 July 2024