Nyresildre (Saxifraga granulata)

Nyresildre (Saxifraga granulata) vokser på skrinne og solrike skråninger, og ved Ingierstrandveien rett over tomta vokser de virkelig tallrikt. En sildreeng! Det er ellers individer overalt om man ser på de typiske vokseplassene.

Den besøkes av humler og sommerfugler – deriblandt aurorasommefuglen.

Blomsten er ytterst på en lang stengel, og det skal ikke mye bevegelse i luften før blomsten vaier og duver, så det er ikke lett å få skarpe bilder av denne. Selv i dager det fra et menneske sitt ståsted er helt vindstille, er det alltid bevegelser når man kommer helt nært.

Mange blomster får en vakker tilleggsdimensjon når solen skinne på kronbladene, og her er det ikke noe unntak. Det glitrer som om det er is.

Naturlig utbredelse i Europa til Marokko.

Nyresildre (Saxifraga granulata)

Nyresildre (Saxifraga granulata)

Sandbukta, 1420 Svartskog, Norway

Last updated on 6 July 2024