• Aperture: ƒ/11
  • Camera: NIKON D700
  • Taken: 13 March, 2010 14:08
  • Focal length: 500mm
  • ISO: 720
  • Shutter speed: 1/200 s

Sees ikke så ofte, men holder til i området, og har gjort det så lenge jeg kan huske. Virker som bestanden er stabil og fåtallig. I vinter har det vært 2 stykker som har spist av utlagt mat. Tidligere har jeg kun sett en av gangen.

Den er sky og stort sett stille, men når den er verbal er lyden umiskjennelig. Ellers i året trekker den bort fra bebyggelsen, men borte er den jo ikke, noe jeg ser av at det av og til er fine og “ferske” eksemplarer av de blå fjærene i skogen.

Den høres slik ut:

Dette er en sang jeg kun har hørt en eneste gang, og som jeg ikke ville ha skjønt var en nøtteskrike om den ikke hadde kommet med sin kjente skrikelyd når den til slutt fløy avgårde – den var nemlig høyt oppe i et grantre med sterkt motlys:

  • Aperture: ƒ/11
  • Camera: NIKON D700
  • ISO: 720

Related Photos

No related posts.